Συνολικές προβολές σελίδας
Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011
Πορτοκαλόφλουδες γλυκό
Για να μην πετάτε τίποτα από το πορτοκάλι
3-4 πορτοκάλια ακέρωτα, 1 κούπα ζάχαρη, ½ κούπα μέλι, 1 ξυλάκι κανέλας, καρύδια
Μπορείτε να μαζέψετε τις φλούδες από τα πορτοκάλια που στύβετε ή τρώτε για μια δυο μέρες, κρατώντας τες σ’ ένα μπολ στο ψυγείο. Ξεπλένετε καλά τις πορτοκαλόφλουδες, τις στρίβετε σε ρολάκια και τις περνάτε με μια βελόνα σε κλωστή.
Ζεσταίνετε μια κατσαρόλα με νερό και μόλις πάρει βράση τις ζεματάτε για 2-3 λεπτά. Χύνετε το νερό, βάζετε φρέσκο και επαναλαμβάνετε την διαδικασία για να ξεπικρίσουν.
Ετοιμάζετε σιρόπι με την ζάχαρη, το μέλι, 2 κούπες νερό και την κανέλα και όταν δέσει, κόβετε την κλωστή και βάζετε τις πορτοκαλόφλουδες καλά στραγγισμένες και τις αφήνετε να πάρουν μια βράση. Αφαιρείτε την κανέλα και σερβίρετε διακοσμώντας με τα καρύδια.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου