Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Ριγκατόνι με σάλτσα και τυρί στον φούρνο


Την εβδομάδα της Τυρινής ή Τυροφάγου, αλλά και Μακαρονούς, παραδοσιακά τρώμε φαγητά με γάλα και τυριά. Προτείνουμε μια κλασσική συνταγή ζυμαρικών που την εμπλουτίζουμε με ένα κατσικίσιο τυρί, που θα δώσει στο πιάτο την γευστική ένταση.

300 γρ ζυμαρικά ριγκατόνι, ½ κούπα ελαιόλαδο, 1 κούπα ντομάτα τριμμένη ή κον κασέ, 1 κ σ πελτέ, 1 κούπα κατσικίσιο τυρί χονδροτριμμένο, μοσχοκάρυδο, αλάτι πιπέρι

Βράζετε 5-6 λεπτά τα ριγκατόνι σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Στραγγίζετε και κρατάτε κατά μέρος λίγο από το νερό τους.

Σ’ ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι, ρίχνετε την ντομάτα με τον πελτέ, γιαχνίζετε για λίγο, ρίχνετε τα ριγκατόνι, το μοσχοκάρυδο, λίγο νερό από τα μακαρόνια, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε 2-3 λεπτά.

Ρίχνετε τα ριγκατόνι με την σάλτσα σ’ ένα πυρέξ, πασπαλίζετε με το τυρί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο 3-4 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου