Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Οικονομία


Απορρίφθηκε η πρόταση συγχώνευσης που κατέθεσε η Εθνική Τράπεζα στην Alpha Bank, καθώς η σχέση ανταλλαγής 0,727 μετοχές της Εθνικής για κάθε μια μετοχή της Alpha, κρίθηκε ως μη συμφέρουσα για τους μετόχους της στην παρούσα συγκυρία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία, ο εναρμονισμένος πληθωρισμός τον Ιανουάριο επιβραδύνθηκε στο 4,9%, έναντι 5,2% του Δεκεμβρίου. Σε μηνιαία βάση, υποχώρησε κατά 1% έναντι μείωσης 0,8% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους, ενώ κατά την ίδια σύγκριση του 2010 προς το 2009, είχε σημειωθεί αύξηση 2,3%.

Αναπροσαρμόζονται κατά 3% οι εισφορές επί του ποσού όλων των ασφαλιστικών κατηγοριών του ΟΓΑ με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνη, από την 1 Ιανουαρίου 2011.

Ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) με ανακοίνωσή του παρατείνει την δυνατότητα όσων συνταξιούχων του οργανισμού δεν πρόλαβαν να απογραφούν και να ενταχθούν στο νέο σύστημα πληρωμής των συντάξεων του ΟΓΑ μέσα στις οριζόμενες ημερομηνίες (11/02), να καταθέσουν το «Απογραφικό Δελτίο» που τους έχει σταλεί από τον ΟΓΑ, σε Κατάστημα Τράπεζας ή στα ΕΛ.ΤΑ. που επιθυμούν να καταβάλλεται η σύνταξή τους, μέχρι και τις 11 Μαρτίου 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου