Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Κοτόπουλο με μανιτάρια


Μια γευστική και εύκολη πρόταση για την Τσικνοπέμπτη και όχι μόνο

8 μπουτάκια κοτόπουλου, 500 γρ φρέσκα μανιτάρια, ½ κούπα ελαιόλαδο, 1 κσ βούτυρο, ½ ποτήρι λευκό κρασί, ½ ποτήρι κρέμα γάλακτος (κατά προτίμηση χαμηλών λιπαρών), αλάτι πιπέρι.

Σοτάρετε σ’ ένα βαθύ τηγάνι τα μπουτάκια μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Αλατοπιπερώνετε, τα μεταφέρετε σε ταψάκι και τα ψήνετε στο γκριλ.

Με μια βρεγμένη πετσέτα σκουπίζετε τα μανιτάρια και τα κόβετε σε φετάκια. Στο τηγάνι λιώνετε το βούτυρο, σοτάρετε τα μανιτάρια και σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε λίγο νερό και τα σιγοβράζετε.

Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και αφήνετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να σκουρύνει η σάλτσα. Σερβίρετε με τα μπουτάκια του κοτόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου