Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Στα χρώματα των γιορτών


Επιλογές για οικονομικά και οικολογικά Χριστούγεννα

Ο διάκοσμος του σπιτιού

Αντί για δέντρο προτιμήστε κομμένα κλαδιά με ή χωρίς φύλλα, που μπορείτε να βάψετε και να στολίσετε. Αν επιμένετε για δέντρο προτιμήστε αντί για ψεύτικο χριστουγεννιάτικο δέντρο ένα αληθινό που μετά τις γιορτές θα μπορέσετε να μεταφυτέψετε στον κήπο ή ένα φυτεμένο σε γλάστρα.

Αντικαταστήστε τα λαμπάκια που στολίζουν τα δέντρα και τα μπαλκόνια με αντίστοιχα οικονομικά και εξοικονόμησης ενέργειας ή με φωσφορίζοντα λαμπάκια.

Διακοσμήστε το σπίτι με τις παλιές χριστουγεννιάτικες κάρτες ή κάνετε χριστουγεννιάτικες κατασκευές και ζωγραφιές σε ανακυκλωμένο χαρτί.

Μαζί με τα παιδιά

-Φτιάξτε με ζύμη για κουλουράκια, αστεράκια, καμπανούλες, μπάλες κά. Διακοσμήστε τα με κρυσταλλική ζάχαρη ή με χρωματιστές τρουφίτσες.

-Διακοσμήστε παλιές κάλτσες με κορδέλες, χρωματιστά κουμπιά, κουδουνάκια, κλαδάκια από έλατο ή γκυ και κρεμάστε τις στο τζάκι ή αλλού.

-Ζωγραφίστε και κόψτε χαρτόνια με γιορτινά θέματα, κρεμάστε τα από σκοινάκι σαν μια μεγάλη γιρλάντα, διακοσμώντας έτσι τα φωτιστικά του σπιτιού

-Τυπώστε τις χριστουγεννιάτικες ζωγραφιές τους και στείλτε τις στους φίλους σας και τους συγγενείς, σαν ευχετήριες κάρτες.

-Κόψτε μικρά ασημένια χαρτόνια (αυτά που μας μένουν από συσκευασίες και περιτυλίγματα) σε διάφορα σχήματα και κρεμάστε τα στο δέντρο.

-Γεμίστε γυάλινα βαζάκια και μπουκάλια με χρωματιστή κρυσταλλική άμμο.

-Κόψτε και φτιάξτε φιογκάκια από παλιές χρυσές, ασημένιες ή καρό κορδέλες και διακοσμήστε το χριστουγεννιάτικο δέντρο ή τα δώρα.

Όταν τελειώσουν οι γιορτές μπορούμε να τα αποθηκεύουμε σ’ ένα κουτί, για να τα ξανά χρησιμοποιήσουμε και άλλες χρονιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου