Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Χοιρινή σπάλα ψητή


Το χοιρινό και μάλιστα το ψητό αποτελεί ένα από τα γιορτινά πιάτα των ημερών

1 χοιρινή σπάλα (5-6 πλευρές) με το δέρμα, 2-3 σκελίδες σκόρδο, 2 κ σ ελαιόλαδο, 2 κ σ μουστάρδα, θυμάρι, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, 2-3 κουταλιές σούπας μέλι, 2-3 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο.

Κόβετε την κάθε σκελίδα σκόρδου στα 4. Κάνετε χαρακιές στο κρέας και μπήγετε τα σκόρδα.

Ανακατεύετε το λάδι, την μουστάρδα, την ρίγανη, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι να γίνει ομοιογενές μίγμα και αλείφετε το κρέας. Αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για 3-4 ώρες.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Βάζετε μια σχάρα σε ταψί, ακουμπάτε το κρέας με την πέτσα προς τα πάνω και ψήνετε για 20-30 λεπτά.

Χαμηλώνετε την θερμοκρασία και συνεχίζετε το ψήσιμο για 1-1 ½ ώρα, ώσπου να ροδοκοκκινίσει το κρέας. Ο κανόνας του σωστού ψησίματος είναι 1 ώρα ανά κιλό κρέατος.

Λίγο πριν το τέλος ανακατεύετε το μέλι με το μπαλσάμικο και αλείφετε το ψητό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου