Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Σαν Σήμερα

Γεγονότα, Γεννήσεις, Θάνατοι

2014: «Έφυγε» ο ηθοποιός, τραγουδιστής και στιχουργός Σάκης Μπουλάς
Τραγούδια: «Αχ Μαρία», «Ας πρόσεχες», «Ζαμανφου», «Έκθεση ιδεών»,
 «Το φλάσακι», «Μη μου τάζεις», «Λευκά σεντόνια», «Τα κεφτεδάκια» κ ά.
Κινηματογραφικές ταινίες: «Πεθαίνω για σένα», «Πατρίς, ληστεία, οικογένεια», «Μια φορά και ένα μωρό», «Λουκουμάδες με μέλι» κ ά. 
Τηλεόραση: τηλεπαιχνίδια  «Graffity», «Κάνε ότι κάνω», σήριαλ «Δέκα λεπτά κήρυγμα», «Πενήντα- πενήντα», «Σαββατογεννημένες», «Επτά θανάσιμες πεθερές», «Εργαζόμενη γυναίκα», «Η οικογένεια βλάπτει» κ ά.


1991: Πέθανε η Μαργκότ Φοντέϊν, Αγγλίδα μπαλαρίνα
Υπήρξε μια από τις σημαντικότερες χορεύτριες κλασσικού μπαλέτου όλων των εποχών. «Καρυοθραύστης», «Ζιζέλ», «Λίμνη των κύκνων», «Μαργαρίτα και Αρμάνδος»  «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» «Ωραία Κοιμωμένη», «Όρντιν», «Ορφέας και Ευρυδίκη», «Δον Κιχώτης». «Δάφνις και Χλόη», «Σύλβια» κ ά.

1952: Πέθανε ο Κνουτ Χάμσουν, Νορβηγός συγγραφέας
Γεννήθηκε το 1859. Γνωστά έργα του: «Η πείνα», «Παιδιά της εποχής τους», «Ο Παν», «Μυστήρια», «Ευλογία της Γης», για το οποίο και τιμήθηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1929 κ ά.

1916: Πέθανε ο Έρνστ Μαχ, Αυστριακός φυσικός και φιλόσοφος
Γεννήθηκε το 1838. Είναι ο θεμελιωτής του θετικισμού στις φυσικές επιστήμες. Σε αυτόν οφείλεται η μονάδα μέτρησης της ταχύτητας του ήχου, που φέρει το όνομά του Μαχ (Μ) και αποδίδεται  ως το πηλίκο της ταχύτητας (υ) κάποιου οχήματος, ως προς την ταχύτητα του ήχου (c). M= υ/c.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου