Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Σαν Σήμερα

558: Ο θόλος της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη καταρρέει από σεισμό και ο Ιουστινιανός διατάσσει την ανακατασκευή του                                                             

1823: Ιδρύεται στην Κέρκυρα η Ιόνιος Ακαδημία
Ήταν ίδρυμα παρόμοιο με Πανεπιστήμιο και διδάσκονταν σ’ αυτό αρχικά μαθηματικά, φιλοσοφία, ελληνική και λατινική φιλολογία και αργότερα  ιατρική, φαρμακευτική και  αρχιτεκτονική (σχολή πολιτικών μηχανικών)

1832: Η Ελλάδα κηρύσσεται αυτόνομο κράτος        
Αναγνωρίστηκε επίσημα η Ελλάδα ως ανεξάρτητο κράτος, με ανώτατο άρχοντα τον  Όθωνα, που επειδή ήταν ανήλικος, σχηματίστηκε δίπλα του αντιβασιλεία.

1927: Οι πρώτες δελφικές γιορτές
Ο Άγγελος Σικελιανός μαζί με την Αμερικανίδα σύζυγό του Εύα, συνέλαβε το σχέδιο της πραγμάτωσης της δελφικής ιδέας, διοργανώνοντας γιορτές  που διεξήχθησαν στους Δελφούς και διήρκεσαν 2 ημέρες. Περιλάμβαναν παραστάσεις αρχαίων τραγωδιών, αγώνες, συναυλίες βυζαντινής μουσικής και εκθέσεις λαϊκών έργων τέχνης.

1924: Παρουσιάζεται για πρώτη φορά η Ενάτη συμφωνία του Μπετόβεν              

1946: Ιδρύεται στο Τόκιο η εταιρεία τηλεπικοινωνιών SONY                                                         

1977:  22ος διαγωνισμός τραγουδιού στην Γιουροβίζιον                         
Διεξάγεται στο Λονδίνο και η Ελλάδα συμμετέχει με το τραγούδι που έγραψε ο Γιώργος Χατζηνάσιος «Μάθημα σολφέζ». Το ερμηνεύουν ο Πασχάλης, η Μαριάννα Τόλη, η Μπέσσυ Αργυράκη και ο Robert Williams. Το τραγούδι παίρνει 92 βαθμούς και καταλαμβάνει την 5η θέση


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου