Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Σαν Σήμερα

2013 :Πέθανε ο Ζωρζ Μουστακί, Γάλλος τραγουδοποιός
Γεννήθηκε το1923 στην Αλεξάνδρεια, με ελληνική καταγωγή Εκτός από τον ίδιο και άλλοι σπουδαίοι καλλιτέχνες ερμήνευσαν τραγούδια του, Εντίθ Πιαφ, Δαλιδά, Μπαρμπαρά, Σ. Ρεζιανί, Γ. Νταλάρας, Β. Μοσχολιού : “Le métèque” («Ο μέτοικος»), “Milord”, "Ma liberte", "Joseph", "Sarah" «Μεσόγειος».

1919: Πέθανε ο Ιωάννης Κονδυλάκης, συγγραφέας και δημοσιογράφος Γεννήθηκε στην Βιάννο της Κρήτης και έζησε την λογοτεχνική και δημοσιογραφική του ζωή στην Αθήνα. Στην δημοσιογραφία ασχολήθηκε με το χρονογράφημα, ενώ το λογοτεχνικό του έργο είναι επηρεασμένο από την κρητική ζωή, καθώς περιγράφει την καθημερινότητα της, αλλά ακόμα μεταφέρει στο έργο του, τον ιδιάζοντα τόνο της κρητικής γλώσσας. Έργα του: «Ο Πατούχας», «Όταν ήμουν δάσκαλος», «Πρώτη αγάπη» κ ά.

1906: Πέθανε ο Νορβηγός θεατρικός συγγραφέας Ερρίκος Ίψεν.
Γεννήθηκε στο Skien της Νορβηγίας το 1828. Το κύριο χαρακτηριστικό του έργου του είναι η ανατομία της ανθρώπινης ψυχής. Ο Ίψεν δεν ενδιαφέρεται τόσο για την εξωτερική δράση των ηρώων, όσο για τον ψυχικό τους κόσμο. Έργα του: «Ο εχθρός του λαού», «Έντα Γκάμπλερ», «Κυρά της θάλασσας», «Νόρα» ή «Κουκλόσπιτο», «Η αγριόπαπια», «Οι βρικόλακες», «Ο αρχιτέκτων Σόλνες»   κ.ά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου