Υλικά
1 κιλό γαύρος, 1
κούπα ελαιόλαδο, 2 πράσα και 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 2-3 σκελίδες σκόρδο
ψιλοκομμένες, 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο, 1 ποτήρι ντομάτα τριμμένη με 2 κ σ
πελτέ και 1 κγ ζάχαρη, αλάτι, πάπρικα.
Εκτέλεση
Καθαρίζετε, πλένετε και αλατίζετε τον γαύρο. Σοτάρετε στο λάδι τα πράσα, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Προσθέτετε την ντομάτα με τον πελτέ και την ζάχαρη. Ανακατεύετε και αφήνετε να πάρει μια βράση. Αραδιάζετε τα ψάρια, πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και την πάπρικα. Βράζετε χωρίς να ανακατεύετε, μέχρι να μαγειρευτούν. Αν χρειάζεται προσθέτετε λίγο ζεστό νερό.
Καθαρίζετε, πλένετε και αλατίζετε τον γαύρο. Σοτάρετε στο λάδι τα πράσα, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Προσθέτετε την ντομάτα με τον πελτέ και την ζάχαρη. Ανακατεύετε και αφήνετε να πάρει μια βράση. Αραδιάζετε τα ψάρια, πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και την πάπρικα. Βράζετε χωρίς να ανακατεύετε, μέχρι να μαγειρευτούν. Αν χρειάζεται προσθέτετε λίγο ζεστό νερό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου