Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Το καλάθι του Ιουνίου

Ο Ιούνιος είναι ο μήνας που φέρνει τις γεύσεις, την φρεσκάδα και τ’ αρώματα των καλοκαιρινών κηπευτικών στο τραπέζι μας.
Είναι στην εποχή τους, από λαχανικά αρακάς, φασολάκια, μελιτζάνες, κολοκυθάκια με τα λουλούδια τους, πιπεριές, ντομάτες, αγγούρια, ραπανάκια, καρώτα, πατάτες, ενώ τελειώνουν τα παντζάρια και ξεκινούν τα καλαμπόκια. Από χορταρικά, βλίτα, στύφνος, ρόκα, σπανάκι, αλμύρα, γλιστρίδα, αμπελόφυλλα, φρέσκα κρεμμύδια και σκόρδα Φρούτα, ακτινίδια, βερίκοκα, μούσμουλα, μπανάνες, ροδάκινα, κεράσια, βύσσινα, βρίσκονται στο τέλος τους οι φράουλες και αρχίζουν νεκταρίνια, πεπόνια και καρπούζια. Ψάρια και θαλασσινά αστακοί, μύδια, καλαμάρια, γαρίδες, κολιοί, σκουμπριά, τόνοι, γόπες, γαλέος, μπαρμπούνια, κουτσομούρες, μελανούρια, λιθρίνια,
Κρέας και γαλακτοκομικά, αρνάκι και κατσικάκι γάλακτος, κουνέλι, ανεβατό, γαλοτύρι, κατίκι, κατσικίσιο τυρί και γιαούρτι Αυτή την εποχή μπορείτε να κόψετε ρίγανη και δυόσμο και αφού τα αφήσετε να ξεραθούν τα τρίβετε, τα βάζετε σε βαζάκια και τα χρησιμοποιείτε όλο τον χρόνο. Από μυρωδικά υπάρχουν ακόμα άνηθος μάραθος, βασιλικός, μέντα, θυμάρι και κόλιανδρος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου