Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Ψυγείο…άνοιξε

Ο καιρός αρχίζει και ζεσταίνει, οπότε το ψυγείο στην πρώτη γραμμή του πυρός, στην συντήρηση των τροφίμων, στο παγωμένο νερό, και σε ότι χρειάζεται πλέον να το παγώνουμε περισσότερο. Συμβουλές για να το κάνουμε «παγοκολώνα»:
Ξεκινήστε πρώτα βγάζοντας όλα τα πράγματα από το ψυγείο σας. Καθαρίστε το ψυγείο με βρεγμένο πανί ή βετέξ. Σκουπίστε με χαρτί κουζίνας να φύγει η υγρασία. Βάλτε 1 μικρό μπολάκι με σόδα μαγειρική σε κάποιο σημείο στο ψυγείο. Θα σας απαλλάξει από τις μυρωδιές, που αναπτύσσονται εντός του ψυγείου. Τα μπουκάλια με νερό που πιθανόν (σίγουρα) να μας είχαν μείνει από πέρσι, αν είναι πλαστικά, ρίξτε το νερό τους στις γλάστρες και ανακυκλώστε τα. Το ξέρω είναι ευκολία τα μπουκαλάκια με νερό, που συνήθως (πάντα), πίνουμε από μέσα. Όμως όπως φωνάζουν οι ειδικοί δεν πρέπει να τα επαναχρησιμοποιούμε. Αντικαταστήστε τα με καινούρια ή με γυάλινα, που μπορούμε να τα πλένουμε.  Πριν ξαναβάλετε τα τρόφιμα που είχατε στο ψυγείο ελέγξετε τις ημερομηνίες λήξης τους. Προϊόντα που έχουν ανοιχτεί οι συσκευασίες τους και δεν προσδιορίζεται η χρονική στιγμή του ανοίγματος καλό είναι να πεταχτούν. Τοποθετείτε τα προϊόντα που λήγουν μετά από μεγάλο διάστημα στα πίσω ράφια και εκείνα που δεν αντέχουν πολύ, μπροστά ώστε να καταναλωθούν γρηγορότερα. Τέλος σημαντικό ρόλο στην αποφυγή ανάπτυξης μικροβίων κατά την αποθήκευση των προϊόντων στο ψυγείο παίζει και η καθαριότητα των χεριών μας, αλλά και των σκευών που τα τοποθετούμε. Προγραμματίσετε τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ αφού πρώτα ελέγξετε τι διαθέτει το ψυγείο σας και σημειώνετε τι σας λείπει. Κατά την αγορά των προϊόντων ελέγχετε πάντοτε τις ημερομηνίες λήξης. Δεν χρειάζεται να κουβαλήσετε όλο το σούπερ μάρκετ, πάρτε αυτά που πραγματικά χρειάζεστε, καθώς πρώτον είναι θέμα οικονομίας για να μην τα πετάτε και δεύτερον αν υπερφορτώσετε το ψυγείο, δεν θα κυκλοφορεί σωστά ο αέρας να τα παγώνει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου