1 κιλό ψάρια (λαβράκια,
τσιπούρες, κολιούς), 2 λεμόνια ακέρωτα,
1 κούπα ελαιόλαδο, 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε και
αλατίζετε τα ψάρια. Πλένετε τα λεμόνια και τα στύβετε. Σ’ ένα γυάλινο βαζάκι
βάζετε το λάδι, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, την ρίγανη, το πιπέρι και χτυπάτε
με πιρούνι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Ρίχνετε λίγες κουταλιές από το μίγμα σε
ένα ταψάκι, απλώνετε τα ψάρια και περιχύνετε με το υπόλοιπο μίγμα. Ψιλοκόβετε 1
φλούδα λεμονιού και ρίχνετε πάνω από τα ψάρια.
Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στον φούρνο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου