Αν θέλετε οικολογικούς τρόπους βαψίματος, χρησιμοποιήστε
παντζαρόζουμο για να τα βάψετε κόκκινα, μαϊντανό και τσουκνίδα για πράσινα,
φλούδες κρεμμυδιών για ανοικτά καφέ, λουλούδια βιολέτας για μπλε-μοβ και ζαφορά
(κρόκο Κοζάνης) για κίτρινα. Βράζετε πρώτα τ’ αυγά και απλώς τα βουτάτε στο
χρώμα που έχετε φτιάξει.
Την διακόσμηση τους, μπορείτε να την αναθέσετε στα παιδιά,
όπου με οικολογικά χρώματα μπορούν να ζωγραφίσουν ακόμα και στα λευκά βρασμένα
αυγά. Επίσης τυλίξτε τα με χρωματιστά κορδελάκια, διακοσμήστε με αποξηραμένα
φυτά, λουλουδάκια ή φρούτα, φιογκάκια, ξυλάκια κανέλλας, πασχαλινές ζωγραφιές
κ.ά.
Αν κάποια αυγά την ώρα που τα βράζετε ραγίσουν, δεν τα
βάφετε γιατί το χρώμα θα περάσει στο εσωτερικό. Αν ραγίσουν την ώρα που τα
βάφετε και περάσει το χρώμα, αν είναι λίγο, κόβετε το βαμμένο μέρος, αν είναι
πολύ είναι καλύτερα να μην καταναλωθούν. Αν ο καιρός είναι ζεστός τα βαμμένα
αυγά είναι προτιμότερο να διατηρούνται στο ψυγείο, όπως υποχρεωτικά πρέπει να
δια τηρούνται στο ψυγείο τα σπασμένα ή τσουγκρισμένα βρασμένα αυγά, που μπορείτε
να τα χρησιμοποιήσετε σε ρολό, σαλάτες, πίτες ή σαν ορεκτικό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου