Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Παραδοσιακή Μαγειρίτσα


Υλικά
1 συκωταριά και εντεράκια καθαρισμένα, ½ κούπα ελαιόλαδο, 1 μεγάλο μαρούλι ψιλοκομμένο, 1 κούπα κρεμμύδι τριμμένο, 2 σκόρδα τριμμένα, 1 κούπα άνηθο, μάραθο και δυόσμο ψιλοκομμένο, 1 κούπα ρύζι γλασέ, 2 αυγά, 1 κούπα χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι.

Εκτέλεση
Πλένετε καλά την συκωταριά και τα εντεράκια. Τα βράζετε για 10΄. Τα ξαναπλένετε και τα ψιλοκόβετε, με ψαλίδι είναι πιο εύκολο. Σοτάρετε στο λάδι τα κρεμμυδάκια, προσθέτετε την συκωταριά και τα εντεράκια και γιαχνίζετε για λίγο. Προσθέτετε το μαρούλι, το ρύζι, τα μυρωδικά, λίγο ζεστό νερό, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να σιγοβράσουν. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά. Χτυπάτε τ’ αυγά, προσθέτετε το λεμόνι και λίγο ζουμάκι από το φαγητό και περιχύνετε την μαγειρίτσα. Ανακινείτε να πάει παντού το αυγολέμονο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου