Υλικά
1 κιλό γαύρος, αλάτι χονδρό, ελαιόλαδο, αλεύρι,1 κιλό ραδίκια, αλάτι, χυμό
λεμονιού, ελαιόλαδο, σκόρδο (προαιρετικά).
1 κιλό γαύρος, αλάτι χονδρό, ελαιόλαδο, αλεύρι,
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τον γαύρο, τον πλένετε, τον αλατίζετε, τον
αλατίζετε και τον τηγανίζετε. Κόβετε την ρίζα από τα ραδίκια και αφαιρείτε τα ξερά ή
μαραμένα φύλλα. Κόβετε σε δυο –τρία μέρη, ανάλογα με το μήκος τους. Τα βάζετε
σε λεκάνη με νερό και τα ξεπλένετε πολλές φορές, να φύγουν τα χώματα.
Ζεσταίνετε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό και όταν αρχίζει να κοχλάζει ρίχνετε τα
χόρτα στραγγισμένα. Αφήνετε να βράσουν. Δοκιμάζετε με το χέρι σας αν έχουν
μαλακώσει. Βγάζετε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα και στραγγίζετε καλά.
Αλατίζετε, περιχύνετε με λάδι και λεμόνι και αν θέλετε με ψιλοκομμένο σκόρδο.
Σερβίρετε σε πιατέλα με τα ψάρια, διακοσμώντας με φέτες λεμονιού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου