Θρεπτικά συστατικά
Μεγάλη είναι η θρεπτική τους αξία καθώς περιέχουν τανίνες,
ασβέστιο, φωσφόρο, σίδηρο, είναι πλούσιες σε βιταμίνη C. Έχουν καθαρτικές και
διουρητικές ιδιότητες, ενώ έχουν ελάχιστες θερμίδες, μόνο 40 ανά 100 γρ και
συνιστώνται σε όσους κάνουν δίαιτα. Προσοχή όμως σε ορισμένα άτομα προκαλούν
αλλεργία.
Αγορά και συντήρηση
Η φράουλα είναι ένα φρούτο πολύ ευαίσθητο, που αλλοιώνεται
πολύ γρήγορα, γι’ αυτό όταν αγοράζεται φράουλες να προσέχετε να μην είναι
χτυπημένες, να είναι καθαρές, με ζωηρό κόκκινο χρώμα και τα φυλλαράκια στο
«λαιμό» τους να είναι φρέσκα και πράσινα. Όμως και η συντήρησή τους χρειάζεται
προσοχή. Μην τις πλένετε, αν δεν πρόκειται να τις καταναλώσετε σύντομα.
Διατηρήστε της στο ψυγείο για 1-2 24ωρα, κλεισμένες αεροστεγώς σ’ ένα δοχείο.
Κατανάλωση
Εκτός του νωπού φρούτου, οι φράουλες καταναλώνονται
επεξεργασμένες, σε μαρμελάδες, χυμούς, λικέρ κ ά. Μια πολύ απλή συνταγή για να
τις γευτείτε. Περιχύστε τις με καλό ξύδι μπαλσάμικο που έχετε διαλύσει μέσα 1-2
κουταλάκια του γλυκού μέλι. Αποθέωση!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου