Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Σούπα βελουτέ από γαλοπούλα


Το πρώτο πιάτο του γιορτινού τραπεζιού. Βράζετε την γαλοπούλα κρατάτε τον ζωμό για σούπα και μετά την κάνετε γεμιστή. Φυσικά η γαλοπούλα μπορεί να αντικατασταθεί με οποιοδήποτε άλλο πουλερικό που γίνεται σούπα (κότα, πέρδικα).

• 1 γαλοπούλα 3 κιλά περίπου, 1 κρεμμύδι ξερό, 1 πράσο, 1 καρώτο, 1 μαραθόριζα, ½ κούπα κόρν φλάουρ, 2 αυγά, 1 κούπα χυμό λεμονιού, μοσχοκάρυδο, μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι.

Βάζετε την γαλοπούλα ολόκληρη σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτετε το κρεμμύδι, το καρώτο, το πράσο κομμένο στα 2, την μαραθόριζα, τα μπαχαρικά, αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε νερό μέχρι να τα σκεπάζει και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 40-45 λεπτά. Βγάζετε με προσοχή την γαλοπούλα. Αφαιρείτε τα λαχανικά, τα πολτοποιείτε και τα ρίχνετε στο ζωμό. Συμπληρώνετε αν χρειάζεται νερό. Βάζετε την κατσαρόλα στην φωτιά και αφήνετε να πάρει μια βράση. Σ’ ένα μπολ χτυπάτε τ’ αυγά με το χυμό λεμονιού και το κόρν φλάουρ. Ρίχνετε μια κουταλιά από την ζεστή σούπα στο μίγμα ανακατεύετε και ρίχνετε το μίγμα στην σούπα. Σερβίρετε ζεστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου