Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Χοιρινό πρασοσέλινο αυγολέμονο


Το τραπέζι της παράδοσης για τις γιορτινές μέρες επιτάσσει χοιρινό Τα παλαιότερα τουλάχιστον χρόνια, έτρεφαν όλο το χρόνο ένα-δυο γουρουνάκια, που από τις αρχές Δεκεμβρίου και μέχρι το τέλος Ιανουαρίου τα έσφαζαν για να έχουν κρέας τις γιορτές αλλά και όλο το χρόνο (παστό, τσιγαρίδες κ ά). Αμέτρητα πιάτα υπάρχουν στην ελληνική κουζίνα με το φρέσκο χοιρινό κρέας, ένα όμως παραμένει πραγματικά παραδοσιακά χειμωνιάτικο, για αυτές τις γιορτινές μέρες, το πρασοσέλινο.


1 κιλό χοιρινό κρέας (σπάλα, λαιμός) κομμένο σε μερίδες, ½ κιλό σέλινο, ½ κιλό πράσα κομμένα σε ροδέλες, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ½ κούπα λάδι, 1 κ σ αλεύρι, 1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο, 2 αυγά, χυμό ενός λεμονιού, αλάτι και λευκό πιπέρι.

Τσιγαρίζετε στο λάδι το κρεμμύδι και τα πράσα. Προσθέτετε το κρέας και το αλεύρι. Αφήνετε να τσιγαριστούν για λίγο και ρίχνετε ζεστό νερό, όσο να σκεπαστούν. Σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Ρίχνετε το σέλινο κομμένο, το μάραθο και αλατοπιπερώνετε. Όταν βράσουν κρέας και σέλινο, χτυπάτε τ’ αυγά σ’ ένα βαθύ πιάτο και προσθέτετε το χυμό λεμονιού. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνετε το αυγολέμονο ανακατεύοντας ελαφρά. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου