Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Καιρός


Γενικά: Οι ψυχρές αέριες μάζες από την Ανατολική Ευρώπη (κυρίως Πολωνία και Ρωσία), αφού περάσουν από όλα τα Βαλκάνια, θα φθάσουν στην περιοχή μας, με αποτέλεσμα να σημειωθεί παγετός στα βόρεια της χώρας, ενώ χιόνια θα πέσουν αρχικά στα βόρεια ορεινά και βαθμιαία θα επεκταθούν σε όλα τα ορεινά και πρόσκαιρα σε πεδινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες περιοχές Από το μεσημέρι στα βόρεια και από το απόγευμα στα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και βαθμιαία θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι θυελλώδεις 8-9 και πρόσκαιρα στα πελάγη10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση.

Αττική
Βροχές και καταιγίδες πιθανώς ισχυρές και χιόνια στα ορεινά. Από το βράδυ τα φαινόμενα στην Αττική θα εξασθενίσουν και θα εκδηλώνονται κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά του Νομού.
Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5-6 και πιθανώς πρόσκαιρα και 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση και θα κυμανθεί από 6-16 βαθμούς Κελσίου..

Πρόγνωση για Σάββατο 11/12
Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και χιονόνερο ή χιόνι στα ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι 7-9 μποφόρ και η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα. Από το απόγευμα του Σαββάτου αναμένεται εξασθένιση των ανέμων και από τη νύχτα εξασθένιση των φαινομένων.

Μαρίκα Κόντου με πληροφορίες από την ΕΜΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου