Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Πολιτιστική Ατζέντα


Το 39ο Φεστιβάλ Βιβλίου που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και οργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου και τον Πολιτισμικό Οργανισμό και το Ιστορικό Αρχείο του Δήμου Αθηναίων, διοργανώνεται από τις 3-19/9 στους υπαίθριους χώρους του Ζαππείου.
Το φετινό φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στον «ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη σύγχρονη κοινωνία και τον πολιτισμό» και τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 5/9 στις 20.00 από το δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη.

O Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει από τις 3-14/9 την πρώτη ατομική έκθεση του ζωγράφου Ιωάννη Παπαδήμου με τίτλο "Αγωνίες". Στην έκθεση παρουσιάζονται 35 περίπου έργα, τα οποία ο καλλιτέχνης έχει δημιουργήσει αξιοποιώντας υλικά όπως λάδι και ακρυλικό σε καμβά. Πηγή έμπνευσης για εκείνον αποτελούν η σύγχρονη κοινωνική κατάσταση και οι αλλαγές στις οποίες υποβάλλεται, στέλνοντας ωστόσο μέσα από τις δημιουργίες του ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Τα επίσημα εγκαίνια την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010, ώρα 19:30

Στο Μουσείο Ηρακλειδών (Ηρακλειδών 16 Θησείο), από τις 3 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 21 Νοεμβρίου διοργανώνεται έκθεση από 90 έργα (υδατογραφίες, χαρακτικά και σχέδια) ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, της πρώτης πεντηκονταετίας του 20ού αιώνα, με τίτλο «Η Γυναίκα ως Μούσα, 1900-1950»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου