Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

“Hi-Tech Ecomobility Rally 2010”


Οικολογικό ράλι που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 18 & 19/9 με την συμμετοχή υβριδικών αυτοκίνητων ή αυτοκινήτων που κινούνται με εναλλακτικές μορφές καυσίμου όπως υγραέριο κλπ

Οι οδηγοί αυτοκινήτων νέας τεχνολογίας οι οποίοι με γνώμονα την περιβαλλοντική τους ευαισθησία, επιλέγουν είτε υβριδικά, είτε οχήματα με εναλλακτικά καύσιμα, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον τεχνικό έλεγχο και την εκκίνηση του "High-Tech Ecomobility Rally 2010", που διοργανώνει το Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων, σε συνεργασία με την ΕΛΠΑ, βάση των κανονισμών της Επιτροπής Εναλλακτικών Ενεργειών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA), της οποίας μέλος είναι η Ελλάδα. Πρόκειται για ετήσια εκδήλωση που καθιερώθηκε το 2007 με στόχο την διάδοση των αυτοκινήτων νέας τεχνολογίας τα οποία καταναλώνουν λιγότερα καύσιμα ή επιβαρύνουν λιγότερο το περιβάλλον.

Η εκκίνηση θα δοθεί το Σάββατο 17/9 στις 11:00 από την «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι. Τα αυτοκίνητα περνώντας από πανέμορφες διαδρομές της ορεινής Κορινθίας και Αρκαδίας θα κατευθυνθούν προς τη Καλαμάτα. Την Κυριακή 18/9 θα ξεκινήσουν με κατεύθυνση την παραλία της Νέας Κίου, για να τερματίσουν στο Λουτράκι, στο Καζίνο, όπου και θα γίνει η απονομή των επάθλων στους νικητές.

Η κατάταξη των αποτελεσμάτων βασίζεται τόσο στη μέτρηση της κατανάλωσης ενέργειας, όσο και στην ακρίβεια τήρησης του ωραρίου και της διαδρομής. Σε καμία περίπτωση δεν σχετίζονται με μεγάλες ταχύτητες και με ειδικές δεξιότητες οδήγησης. Τα αυτοκίνητα που συμμετέχουν δεν επιτρέπεται να έχουν υποστεί καμία μετατροπή ή βελτίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου