Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

"Χάστε ότι πήρατε στις διακοπές! απλά & γρήγορα"


Αχ το Καλοκαιράκι έφυγε ! Ναι! είναι γεγονός πως το Καλοκαίρι μας άφησε και στη θέση του ήρθε ολοταχώς το γλυκό και λίγο μελαγχολικό Φθινόπωρο. Μια υπέροχη εποχή για να αποτοξινωθούμε από τις μικρές παρεκτροπές-αμαρτίες του Καλοκαιριού.

Είναι η ιδανική εποχή για να αρχίσουμε μια ισορροπημένη διατροφή και λίγη άσκηση. Σε λιγότερο από ένα μήνα θα δούμε τις κοιλίτσες μας να ξεφουσκώνουν να έχουμε ενέργεια και ευεξία. Τα αποτελέσματα θα είναι άμεσα και αυτό γιατί ο οργανισμός μας δεν έχει αφομοίωση τα κιλά που έχουμε πάρει και χάνονται εύκολα.

Μικρές και απλές συμβουλές για γρήγορα αποτελέσματα
• Ξεκινάμε πάντα με πρωινό, πλούσιο σε πρωτεΐνες και χαμηλό σε λιπαρά (αυγό βραστό, γάλα, δημητριακά) .
• Βάζουμε στη μέρα μας πολλά μικρά και υγιεινά γεύματα.
• Κόβουμε τη λιγούρα μας με λίγους ανάλατους ξηρούς καρπούς, ένα φρούτο, ή ένα φρέσκο χυμό.
• Πίνουμε νερό ακόμα και αν δε διψάμε.
• Αντικαθιστούμε τα απολαυστικά χάμπουργκερ, στις πίτσες, τους ανεπανάληπτους μουσακάδες, με ψητά ψάρια και πουλερικά (γαλοπούλα, κοτόπουλο), καταναλώνουμε λαχανικά ωμά ή βραστά, χορτόσουπες, αλλά και γιαούρτιά με χαμηλά λιπαρά.
• Περιορίζουμε το βραδινό φαγητό.
• Κάνουμε φιλότιμες προσπάθειες για λίγη άσκηση.

Αν τα οικονομικά και ο χρόνος μας το επιτρέπει, κάνουμε εγγραφή σε κάποιο γυμναστήριο κοντά στη δουλειά ή στο σπίτι μας. Αν πάλι δεν μπορούμε κάνουμε μόνοι μας, σπίτι μας, 30 λεπτά 3 φορές την εβδομάδα, απλές ασκήσεις για πόδια, χέρια και κοιλιά. Ανεβαίνουμε σκάλες και αγνοούμε το ασανσέρ.

Για όλα χρειάζεται μια αρχή και λίγη καλή διάθεση ακόμη και η μικρότερη προσπάθεια θα φέρει σίγουρα αποτελέσματα. Καλή επιτυχία

Κατερίνα Καψοκαβάδη Μάντη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου