Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων από τον ΟΓΑ


Στο πλαίσιο των δράσεων της Αγροτικής Εστίας, ο ΟΓΑ θα εφαρμόσει και για την φετινή περίοδο 2010 το πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων προς τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους του, από την Δευτέρα 6/9 .

Δικαιούχοι του προγράμματος δωρεάν παροχής βιβλίων είναι:
Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ και οι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων
Οι ασφαλισμένοι που έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές εισφορές τους
Τα έμμεσα μέλη των ασφαλισμένων και συνταξιούχων του ΟΓΑ (σύζυγοι-παιδιά) που έχουν ασφαλιστεί στον ΟΓΑ για περίθαλψη
Επιζώντες (χήρες - ορφανά που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου ΟΓΑ).

Τα δελτία αγοράς βιβλίων (αξίας 20 ευρώ) χορηγούνται μέχρι τις 31-12-2010 από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) όλης της χώρας, ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής, κατά σειρά προσέλευσης των δικαιούχων και μέχρις εξαντλήσεως τους.

Για την χορήγηση των δελτίων απαιτείται το Βιβλιάριο Υγείας , το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας και το απόκομμα πληρωμής σύνταξης ή το απόκομμα καταβολής εισφορών προκειμένου να ελέγχεται τόσον η ταυτοπροσωπία, όσο και η θεώρηση του Βιβλιαρίου Υγείας για το έτος 2010. Για τα άτομα που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου του ΟΓΑ θα πρέπει επιπλέον να προσκομίζεται η επιστολή που έχουν λάβει από τον ΟΓΑ. Τέλος τα δελτία αγοράς βιβλίων συζύγων και τέκνων παραλαμβάνονται από τον έναν εκ των συζύγων με την προσκόμιση των βιβλιαρίων υγείας και των ΔΑΤ του άλλου συζύγου και των τέκνων ( για όσα υποχρεούνται να έχουν ΔΑΤ).

Τα βιβλία παραλαμβάνονται από τα συμβεβλημένα με τον ΟΓΑ βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους, τα ονόματα και οι διευθύνσεις των οποίων είναι ανηρτημένα σε καταλόγους στα ΚΕΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου