Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Μέχρι τις 30/9 η διόρθωση λαθών στο ΕΤΑΚ


Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα μπορούν οι φορολογούμενοι που πήραν πρόσφατα το εκκαθαριστικό του ΕΤΑΚ του 2009 ( που η εκκαθάριση έγινε στις 22 Ιουνίου) να προχωρούν στη διόρθωση τυχόν λαθών σε αυτό χωρίς να επιβαρυνθούν με πρόστιμα. Για όσους λάβουν εκκαθαριστικό στο εξής θα μπορούν να κάνουν διορθώσεις έως το τέλος του μήνα από την ημερομηνία καταβολής του φόρου.

Σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε το υπ. Οικονομικών, η δήλωση Ενιαίου Τέλους Ακινήτων φυσικών προσώπων για το έτος 2009 δημιουργείται από το υπουργείο, με βάση τη δήλωση ενιαίου τέλους ακινήτων έτους 2008 και την τυχόν υποβληθείσα δήλωση στοιχείων ακινήτων έτους 2009, η οποία περιλαμβάνει τις μεταβολές της οικογενειακής ή περιουσιακής κατάστασης του υπόχρεου.

Ο υπόχρεος λαμβάνει γνώση της τελικής διαμόρφωσης του περιεχομένου της δήλωσης και των βεβαιωθέντων ποσών ενιαίου τέλους ακινήτων αλλά και της έκτακτης εισφοράς φυσικών προσώπων για το έτος 2009, με τη λήψη του εκκαθαριστικού σημειώματος Ενιαίου Τέλους Ακινήτων και Έκτακτης Εισφοράς έτους 2009. Οι διορθώσεις που αφορούν στο έτος 2008 και δεν έγιναν από τον υπόχρεο πραγματοποιούνται μετά τη λήψη του εκκαθαριστικού σημειώματος ΕΤΑΚ έτους 2009. Οποιαδήποτε δε μεταβολή της περιουσιακής κατάστασης του υπόχρεου που αφορά τα έτη 2005 έως και 2008 πραγματοποιείται με την υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων έτους 2009.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου