Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Το αρνάκι της Λαμπρής

Στο ελληνικό πασχαλινό τραπέζι
πρωταγωνιστεί το αρνίσιο ή κατσικίσιο κρέας
Η επιλογή είναι καθαρά θέμα ορέξεως
Μερικές συμβουλές για την αγοράς τους.

Θρεπτική αξία
Το αιγοπρόβειο κρέας είναι εύγευστο και υγιεινό, λόγω μικρής περιεκτικότητας λίπους, αποτελώντας επίσης εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας. Ακόμα περιέχει σίδηρο, βιταμίνη Β12 και ψευδάργυρο.
Ελληνικό ή με διαβατήριο;
Η ειδοποιός διαφορά είναι στις σφραγίδες, που πρέπει υποχρεωτικά να φέρουν.
Τα φρέσκα αρνιά ή κατσίκια έχουν ζωηρό ανοιχτό άσπρο-ροζ χρώμα εξωτερικά στην σάρκα τις, μαλακό στην υφή, ενώ η μπόλια που τα περιβάλλει δεν πρέπει να είναι στεγνή ή ξερακιανή. Τα εντόσθια του πρέπει να έχουν λαμπερό κόκκινο χρώμα
Αγορά και συντήρηση
Αγοράζουμε από καταστήματα που μας διασφαλίζουν την ασφάλεια και τις συνθήκες υγιεινής των κρεάτων. Τα σφάγια πρέπει να είναι συντηρημένα σε ψυγεία, να διατίθενται σε θερμοκρασία 2-5 °C και όχι εκτεθειμένα σε σκόνη, χημικά, μυρωδιές, έντομα κλπ. Μετά την αγορά αφαιρούμε την συκωταριά και τα εντεράκια από το αρνί και τα βάζουμε χωριστά στην συντήρηση του ψυγείου, με διάρκεια κατανάλωσης το πολύ μιας εβδομάδας. Εάν καταναλωθούν αργότερα  πρέπει να συντηρηθούν στην κατάψυξη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου