Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Σαν Σήμερα

Γεγονότα, Γεννήσεις, Θάνατοι

2011:Πέθανε ο τραγουδιστής Σταύρος Ζώρας
Υπήρξε στιχουργός-συνθέτης και ερμηνευτής που μεσουράνησε την δεκαετία του ’70. Τα τραγούδια που δημιούργησε διακρίνονται για τον έντονο λυρισμό, την τρυφερότητα και την διάχυτη ευαισθησία τους. «Εσένα που σε ξέρω τόσο λίγο», «Σε ευχαριστώ», «Μήπως», «Ήρθες»,  «Είναι Αργά», «Απόψε θυμήσου», «Μείνε απόψε λίγο», «Έφυγες και πήρες», «Άπλωσα τα χέρια», «Αγάπη μου», «Όνειρο χαμένο», «Μη φεύγεις» κ ά.

1986: Ατύχημα στον πυρηνικό σταθμό του Τσέρνομπιλ
Αλυσιδωτές αντιδράσεις στον αντιδραστήρα Νο 4 προκάλεσαν διαδοχικές εκρήξεις, που είχαν καταστροφικές επιπτώσεις καθώς σημειώθηκαν δεκάδες θάνατοι,  ενώ επιβαρύνθηκε με ραδιενέργεια το περιβάλλον. Ο σταθμός του Τσέρνομπιλ αρχικά καλύφθηκε με κώδωνα τσιμέντου και έκλεισε οριστικά τον Δεκέμβριο του 2000.

1877: Ανακαλύπτεται στην Ολυμπία ο Ερμής του Πραξιτέλη
Πρόκειται για το άγαλμα του Ερμή, του αγγελιαφόρο των θεών που  χρονολογείται από το 343 π.Χ. Είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από μάρμαρο. Βρίσκεται σ’ ένα   βάθρο και έχει ύψος 2.10 μέτρα, παρουσιάζει δε τον Ερμή νωθρό, αλλά αρρενωπό, να ακουμπάει στον κορμό ενός δένδρου, με τον μικρό Διόνυσο να προσπαθεί να πάρει κάτι από το χέρι του, που πιθανολογείται ότι ήταν σταφύλι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου