Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Παραδοσιακή Μαγειρίτσα

Η μαγειρίτσα το χαρακτηριστικό πιάτο
για το βράδυ μετά την Ανάσταση είναι
το πρώτο αρτύσιμο γεύμα μετά
από μια νηστεία σαράντα ημερών

Υλικά
1 συκωταριά και εντεράκια καθαρισμένα, ½ κούπα ελαιόλαδο, 1 μεγάλο μαρούλι ψιλοκομμένο, 1 κούπα κρεμμύδι τριμμένο, 2 σκόρδα τριμμένα, 1 κούπα άνηθο, μάραθο και δυόσμο ψιλοκομμένα, 1 κούπα ρύζι, 2 αυγά, 1 κούπα χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση
Πλένετε καλά την συκωταριά και τα εντεράκια. Τα βράζετε για 10΄. Τα ξαναπλένετε και τα ψιλοκόβετε, με ψαλίδι είναι πιο εύκολο. Σοτάρετε στο λάδι τα κρεμμυδάκια, προσθέτετε την συκωταριά και τα εντεράκια και γιαχνίζετε για λίγο. Προσθέτετε το μαρούλι, το ρύζι, τον άνηθο, τον μάραθο, το δυόσμο, λίγο ζεστό νερό, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να σιγοβράσουν. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά. Χτυπάτε τ’ αυγά, προσθέτετε το λεμόνι και λίγο ζουμάκι από το φαγητό και περιχύνετε την μαγειρίτσα. Ανακινείτε να πάει παντού το αυγολέμονο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου