Μπορούμε να το φτιάξουμε
νωρίτερα, να το διατηρήσουμε
σε ένα βάζο με ξύδι και να το
σερβίρουμε σαν τον τέλειο μεζέ
Υλικά
1 μέτριο χταπόδι, ξύδι, 1 φύλλο δάφνης, ελαιόλαδο, ρίγανη, πιπέρι
Εκτέλεση
Εάν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένο το αποψύχετε πρώτα.
Καθαρίζετε το χταπόδι από το δόντι, τα μάτια, αδειάζετε την κουκούλα και το
πλένετε καλά. Το βάζετε σε μια κατσαρόλα με το ξύδι, και το αφήνετε να βράσει
σε σιγανή φωτιά, με σκεπασμένη της κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσει. Αν χρειάζεται
ρίχνετε λίγο νερό. Το κόβετε σε κομμάτια, ρίχνετε ρίγανη, πιπέρι και λάδι και
σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου