Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Σκορδαλιά ή αλιάδα ή αγιάδα

Αποτελώντας το ιδανικό και γευστικό
ταίρι για τον μπακαλιάρο, φτιάχνουμε,
παραδοσιακή Σκορδαλιά με πατάτα
και Σκορδαλιά με ψωμί και καρύδια



Σκορδαλιά με πατάτα
Υλικά: 4-5 πατάτες, 4-5 σκελίδες σκόρδο (ανάλογα πόσο δυνατή την θέλετε), 1 κούπα λάδι (ή όσο πάρει), χυμός 1 λεμονιού, αλάτι
Εκτέλεση: Καθαρίζετε, κόβετε σε μικρά κομματάκια και βράζετε τις πατάτες. Τις στραγγίζετε και ενώ είναι ακόμα ζεστές, τις βάζετε στο μίξερ, προσθέτετε τα σκόρδα, το αλάτι, το χυμό λεμονιού, 1 κσ από το νερό που τις βράσατε και τα πολτοποιείτε. Έχοντας σε λειτουργία το μίξερ ρίχνετε σιγά –σιγά το λάδι.


Σκορδαλιά με ψωμί και καρύδια
Υλικά: 5-6 σκελίδες σκόρδο, 3-4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί χωρίς την κόρα, μουλιασμένο και στυμμένο, 1 κούπα καρυδόψιχα, ½ κούπα ελαιόλαδο, 2-3 κ.σ καλό ξύδι από κρασί, αλάτι.
Εκτέλεση: Χτυπάτε σε ξύλινο γουδί τα σκόρδα με το αλάτι, μέχρι να γίνουν σαν κρέμα, προσθέτετε τα καρύδια. Ρίχνετε εναλλάξ το ψωμί, το λάδι και το ξύδι, ενώ χτυπάτε συνέχεια, ώστε η σκορδαλιά να γίνει λεία σαν κρέμα. Χρειάζεστε 10-12 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου