Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Τα λέμε έξω από τα δόντια…

Με αφορμή το γεγονός ότι η 20η Μαρτίου,
είναι η Ημέρα για την Στοματική Υγεία,
συμβουλές για την υγεία δοντιών και ούλων,
για να μην πονέσει ποτέ το δοντάκι μας…

- Βουρτσίζουμε τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα τα δόντια μας, ενώ η διάρκεια του σωστού βουρτσίσματος είναι τουλάχιστον δυο λεπτά.
- Για το σωστό βούρτσισμα, τοποθετείστε την οδοντόβουρτσα στο σημείο που ενώνονται τα ούλα με τα δόντια, ούτως ώστε ταυτόχρονα με το βούρτσισμα των δοντιών, να γίνεται και μάλαξη και καθαρισμός των ούλων. Η ίδια διαδικασία επαναλαμβάνεται τόσο για το εσωτερικό, όσο και για το εξωτερικό των δοντιών.
- Πρέπει ακόμα να βουρτσίζουμε και την γλώσσα με το ειδικό σημείο της οδοντόβουρτσας, καθώς κι εκεί υπάρχουν μικρόβια.
- Προτιμήστε οδοντόβουρτσες με ανατομική λαβή που μπορεί να διευκολύνουν το βούρτσισμα. Αλλάζετε την οδοντόβουρτσά σας κάθε τρεις μήνες.
- Αναζητείστε την αντίστοιχη οδοντόκρεμα ανάλογα με το τι χρειάζονται τα δόντια σας, πχ ευαίσθητα ούλα, πιο λευκά δόντια, καθαρή αναπνοή.
- Το οδοντικό νήμα είναι απαραίτητο για τον καθαρισμό ανάμεσα στα δόντια.
- Μετά το βούρτσισμα των δοντιών και το οδοντικό νήμα χρησιμοποιήστε το στοματικό διάλυμα, για ολοκληρωμένη καθαριότητα του στόματος.
- Απαραίτητη η επίσκεψη στον οδοντίατρο δυο φορές τον χρόνο για προληπτική εξέταση. Εξυπακούεται ότι εάν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα στο ενδιάμεσο (πόνος, πρήξιμο κλπ), η επίσκεψη είναι επιβεβλημένη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου