Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με ταχίνι και μέλι

Παραδοσιακό νηστίσιμο γλυκό
που εμπλουτίζεται με την γλυκιά
γεύση του μελιού και του ταχινιού

Υλικά
1 κούπα σιμιγδάλι χονδρό, 1 κούπα ταχίνι, ½  κούπα αμύγδαλα, 2 κούπες νερό, 1 κούπα μέλι, κανέλα τριμμένη, 1 φλούδα λεμονιού, αμύγδαλα για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Φτιάχνετε σιρόπι βράζοντας για 6-8 λεπτά, σε μια κατσαρόλα το νερό, το μέλι και την φλούδα λεμονιού. Ζεσταίνετε σ’ άλλη κατσαρόλα το ταχίνι, προσθέτετε το σιμιγδάλι και σοτάρετε μέχρι να πάρει χρώμα. Βγάζετε την φλούδα λεμονιού και ρίχνετε το σιρόπι στο σιμιγδάλι, ενώ ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να απορροφηθεί. Προσθέτετε τα αμύγδαλα και την κανέλα, ανακατεύετε και βάζετε το μίγμα σε μια φόρμα. Όταν κρυώσει ξεφορμάρετε σε πιατέλα, πασπαλίζετε με κανέλα και γαρνίρετε με αμύγδαλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου