Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Μπαρμπούνια σαβόρο

Αν και η λέξη σαβόρο που θα πει γευστικό, ανάγει σε ιταλική συνταγή, την συναντάμε στις Κυκλάδες και στα Επτάνησα και μάλιστα με παραλλαγές, με ή χωρίς ντομάτα, πετιμέζι αντί για σταφίδες και δεντρολίβανο αντί για μαϊντανό. Πάντως μπορείτε να εκμεταλλευτείτε την συνταγή, αν σας περίσσεψαν τηγανητά ψάρια, να τα ξανασερβίρετε  με την σαλτσούλα τους και να γίνουν γευστικότατα.

Υλικά 
1 κιλό μπαρμπούνια ή κουτσομούρες, φρέσκα ή κατεψυγμένα, 1 κούπα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 κούπα ντομάτα τριμμένη, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, 2 κ σ ξύδι, 2 κ σ σταφίδα, μαϊντανός ψιλοκομμένος, αλεύρι, ελαιόλαδο, αλάτι πιπέρι.
Εκτέλεση
Καθαρίζετε πλένετε και αλατίζετε τα ψάρια. Τα αλευρώνετε, τα τηγανίζετε και τα βάζετε σε πιατέλα. Στο ίδιο τηγάνι που τα τηγανίσατε και χωρίς να βγάλετε τα κατάλοιπα του αλευριού, προσθέτετε λίγο λάδι εάν χρειάζεται και ροδίζετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε την ντομάτα, το σκόρδο, τις σταφίδες, το ξύδι και σιγοβράζετε 10-12 λεπτά να δέσουν σε σάλτσα. Περιχύνετε τα μπαρμπούνια και πασπαλίζετε με τον μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου