Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Σαν Σήμερα

2010: Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Φούντας
2011: «Έφυγε» ο Ντίνος Κατσουρίδης σκηνοθέτης, διευθυντής φωτογραφίας και μοντέρ



2010: Έφυγε ο ηθοποιός Γιώργος Φούντας
Συμμετείχε σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, σε ρόλους δραματικούς συνήθως: «Τα χειροκροτήματα», «Μαγική πόλη», «Ποτέ την Κυριακή», «Τα κόκκινα Φανάρια», «Αμέρικα Αμέρικα», «Αλέξης Ζορμπάς», «Πυρετός στην Άσφαλτο», «17 Σφαίρες για έναν Άγγελο», «Το κορίτσι της Μάνης», «Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας», «Λεβέντες της Θάλασσας», «Νεκρή πολιτεία», «Ο κράχτης»,  «Στέλλα» με την  χαρακτηριστική ατάκα του  «Φύγε Στέλλα, κρατάω μαχαίρι!» κ ά.  
Συμμετείχε ακόμα σε τηλεοπτικές σειρές: «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται», «Γαλήνη», «Κούρσα του θανάτου», «Γόβα στιλέτο», «Στο αργαλειό του φεγγαριού» κ ά.


2011: Πέθανε ο Ντίνος Κατσουρίδης σκηνοθέτης, διευθυντής φωτογραφίας και μοντέρ  Ξεκίνησε την καριέρα του στην Φίνος Φιλμ ως διευθυντής φωτογραφίας και μοντέρ και από το 1960 περνάει στην σκηνοθεσία, με ταινίες όπως «Το αμαξάκι». «Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο», «Έγκλημα στα παρασκήνια», «Kύριος Πτέραρχος», «Αλίμονο στους νέους», «Της Κακομοίρας», «Ήσυχες μέρες του Αυγούστου». Σημαντικό μέρος της δουλειάς του αποτελούν και οι ταινίες με τον Θανάση Βέγγο: «Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση;», «Ο Θανάσης στην χώρα της σφαλιάρας», «Ο φαλακρός μαθητής», «Ο παλαβός κόσμος του Θανάση» κ ά 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου