Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Κρέας λεμονάτο στην κατσαρόλα



Η συνταγή παρότι εύκολη και με λίγα υλικά, είναι νοστιμότατη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι κρέας θέλετε (αρνί, μοσχάρι, χοιρινό, αλλά και κοτόπουλο) και να την συνοδέψετε με ρύζι, ζυμαρικό, πατάτες (τηγανητές ή και πουρέ).

Υλικά
1 κιλό κρέας. 1 πράσο και 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένα, 3-4 σκελίδες σκόρδο τριμμένες, 1 κούπα ελαιόλαδο, χυμό 2 λεμονιών, αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση
Πλένετε το κρέας, το σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας και το κόβετε σε κομμάτια.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα κομμάτια του κρέατος  να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το κρεμμύδι, τα πράσα και τα σκόρδα και αφήνουμε να σοταριστούν κι αυτά. Προσθέτετε λίγο ζεστό νερό και βράζετε το κρέας μέχρι να μαλακώσει και να μείνει με την σάλτσα του. Λίγο πριν το τέλος προσθέτετε  τον χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου