Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Σαν Σήμερα

Γεγονότα, Γεννήσεις, Θάνατοι


2007: Πέθανε ο Μορίς Μπεζάρ χορογράφος, χορευτής
Ο Maurice-Jean Berger όπως ήταν το πραγματικό του όνομα γεννήθηκε το 1927 στην Μασσαλία. Ασχολήθηκε από μικρός με το χορό, μετά από προτροπή του γιατρού του για να δυναμώσει το σώμα του και θεωρείται από τους ιδρυτές του σύγχρονου χορού με περισσότερες από 200 χορογραφίες (σινεμά, θέατρο, όπερα) μερικές από τις οποίες χόρεψε και ο ίδιος.

1996: Η Ειρήνη Σκλήβα στέφεται Μις Υφήλιος
Η δεκαοκτάχρονη Ειρήνη Σκλήβα, με τον τίτλο της Μις Ελλάς των Ελληνικών καλλιστείων, πηγαίνει στην Ινδία για τον διαγωνισμό Μις Υφήλιος. Ανάμεσα σε 87 καλλονές από όλη την υφήλιο η μελαχρινή ομορφιά της εντυπωσιάζει τους κριτές που την αναδεικνύουν ως την ωραιότερη γυναίκα για το 1996, απονέμοντας  της, τον κορυφαίο τίτλο της Μις Υφηλίου. Είναι η δεύτερη φορά που μια Ελληνίδα αναδεικνύεται η ομορφότερη γυναίκα στον κόσμο. Το 1964 τον επίζηλο τίτλο είχε κατακτήσει  η Κορίνα Τσοπέη

1995: Πέθανε ο Λουί Μαλ, Γάλλος σκηνοθέτης
Γεννήθηκε στην Γαλλία το 1932. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες και κινηματογράφο. Ξεκίνησε την καριέρα του ως βοηθός του Ρομπέρ Μπρεσσόν και αργότερα ως υποβρύχιος κινηματογραφιστής του Ζαν Υβ Κουστώ στο «Καλυψώ». Θεωρείτε εκπρόσωπος του γαλλικού νέου κύματος, ενώ υπήρξε ο πρώτος που σκηνοθέτησε ερωτική ταινία του σινεμά το 1958 τους «Εραστές», προκαλώντας μεγάλη αντίδραση. Άλλες ταινίες: «Ασανσέρ για δολοφόνους», «Ο κλέφτης», «Η κουκλίτσα της Νέας Ορλεάνης», «Η φλόγα που τρεμοσβήνει», «Ο Μιλού τον Μάη».

1978: Πέθανε ο Αντρέ Μαλρώ, Γάλλος συγγραφέας και πολιτικός
Γεννήθηκε το 1901 στο Παρίσι. Ανάμεσα στα έργα του ξεχωρίζουν: «Χάρτινα φεγγάρια», «Ελπίδα», «Το αλλόκοτο βασίλειο», «Ανθρώπινη μοίρα», «Φωνή της σιωπής», «Κατακτητές» κ ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου