Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Σχολικές εξετάσεις Οδηγός επιβίωσης για μαθητές

Έφτασε η ώρα των εξετάσεων. Επιτέλους τελειώνουμε ή αμάν αρχίζουμε!
Ξεκινάμε από τους μαθητές που σαφώς θα τραβήξουν και το κουπί, συγνώμη, θα μπουν στο λούκι. Ναι αυτό ακριβώς, γελάστε γιατί χανόμαστε. Οι εξετάσεις είναι και θα είναι πάντα η στενωπός που πρέπει να περάσουμε. Γι αυτό αφού είναι αναγκαίο κακό ας μην μας πάρει από κάτω, αλλά ας το διασκεδάσουμε κιόλας. Εν αρχή είναι η οργάνωση. Υποτίθεται ότι έχετε διαβάσει από την αρχή του χρόνου, λέμε τώρα, και μια απλή επανάληψη άντε δυο, θα σας τα επαναφέρει στο μυαλό.
Κατάλαβα. Μην πανικοβάλλεστε όμως. Κάτι θα ακούσατε όλη την χρονιά, κάτι θα γράψατε. Τι στην ευχή! Αρχίζοντας από αυτό το δεδομένο, με ηρεμία προσπαθήστε να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας, ξεκινώντας από τα απλά και συνεχίζοντας στα σύνθετα, επιστρατεύστε όσα έχετε γράψει ή ακούσει από τους καθηγητές και σιγά -σιγά όλα θα έρθουν στο μυαλό σας, το οποίο όμως πρέπει να είναι καθαρό.Τι σημαίνει αυτό; Αποφύγετε τα ξενύχτια είτε διαβάζοντας είτε γλεντώντας. Μην ξαγρυπνάτε διαβάζοντας, καθώς η κούραση θα μειώσει την αποδοτικότητα σας. Κοιμηθείτε και ξυπνήστε την συνηθισμένη σας ώρα, κάντε διαλείμματα για να ξεκουράζεστε, δώστε σημασία στην διατροφή σας. Όσο πιο απλές τροφές και ελαφρά μαγειρεμένες τρώτε, (φρούτα, λαχανικά, υδατάνθρακες, κρέας, ψάρι, μην παραλείπετε το πρωινό) τόσο πιο πολύ αποδίδει ο εγκέφαλος.
Εκτός από το διάβασμα καλό είναι να σημειώνετε σε ένα χαρτί τις σημαντικότερες πληροφορίες (πχ τύπους, ημερομηνίες κλπ), καθώς έτσι είναι πιο εύκολο να τα αποστηθίσετε. Προγραμματίστε το χρόνο σας. Συγκεντρώστε όλο το υλικό (βιβλία, σημειώσεις κ ά) στο γραφείο σας για να μην ψάχνετε την ώρα που διαβάζετε. Σε περίπτωση που δεν ξέρετε κάτι είναι προτιμότερο να ρωτήσετε κάποιον, από το να χρονοτριβείτε να το βρείτε μόνοι σας. Ζητείστε την βοήθεια των γονιών, αδελφών, φίλων ή συμμαθητών και καθηγητών.  Ο χρόνος είναι σύμμαχος αρκεί να τον αξιοποιήσετε δημιουργικά και το άγχος εχθρός, γι’ αυτό βγάλτε το από την ζωή σας. Ζήστε τις εξετάσεις σαν μια εμπειρία ζωής. Καλή επιτυχία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου