- Τα οστρακοειδή, εφόσον πωλούνται με το κέλυφος, να είναι
ζωντανά. Αυτό το καταλαβαίνουμε, όταν το κέλυφός τους είναι ερμητικά κλειστό και
ανοίγει πολύ δύσκολα. Με το άνοιγμά τους χάνεται το θαλασσινό υγρό που
περιέχουν οπότε και ψοφούν.
- Η φρεσκάδα των θαλασσινών διαπιστώνεται, αν κατά το άνοιγμά τους, η σάρκα τους είναι γερά προσκολλημένη στο κέλυφος και υγρή. Επίσης να κινούνται αν τα τσιμπήσουμε με το πιρούνι ή ρίξουμε μερικές σταγόνες λεμονιού.
- Στα αποφλοιωμένα μύδια που διατηρούνται στον πάγο, πρέπει η σάρκα τους να είναι γυαλιστερή, συνεκτική και να έχει μυρωδιά θάλασσας.
- Στα κατεψυγμένα μύδια με κέλυφος ή χωρίς πρέπει να είναι συντηρημένα στους
- Η φρεσκάδα των θαλασσινών διαπιστώνεται, αν κατά το άνοιγμά τους, η σάρκα τους είναι γερά προσκολλημένη στο κέλυφος και υγρή. Επίσης να κινούνται αν τα τσιμπήσουμε με το πιρούνι ή ρίξουμε μερικές σταγόνες λεμονιού.
- Στα αποφλοιωμένα μύδια που διατηρούνται στον πάγο, πρέπει η σάρκα τους να είναι γυαλιστερή, συνεκτική και να έχει μυρωδιά θάλασσας.
- Στα κατεψυγμένα μύδια με κέλυφος ή χωρίς πρέπει να είναι συντηρημένα στους
-18 βαθμούς, να μην έχουν κομμάτια πάγου ανάμεσά τους και να
φέρουν στην συσκευασία τους εκτός από την ημερομηνία λήξης τους, την ειδική
σφραγίδα με τα διακριτικά που προβλέπονται από τον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου