Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Χούμους

Υλικά
200 γρ ρεβύθια χωρίς φλούδι, 1 κ σ μαγειρική σόδα, ½ κούπα ελαιόλαδο, 2 φρέσκα κρεμμυδάκια  ψιλοκομμένα, κάρυ, σκόρδο, χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Μουσκεύετε τα ρεβίθια για 12 ώρες σε κρύο νερό. Τα στραγγίζετε και τα ανακατεύετε με την σόδα για ένα μισάωρο. Ξεπλένετε σε πολλά νερά. Βάζετε τα ρεβίθια σε κατσαρόλα με νερό ίσα να τα σκεπάζει. Αφαιρείτε τον αφρό που βγαίνει μόλις αρχίσουν να βράζουν και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσουν. Τα αφήνετε λίγο να κρυώσουν. Βάζετε στο μούλτι τα ρεβύθια, 2-3 κ σ νερό που έβρασαν,  το σκόρδο και τα πολτοποιείτε. Ρίχνετε το λάδι, το χυμό λεμονιού, το κάρυ, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Βγάζετε σε σαλατιέρα προσθέτετε τα κρεμμυδάκια και ανακατεύετε. Περιχύνετε με πρόσθετο λάδι και λεμόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου