Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Σαρακοστιανά εδέσματα

Χαλβάς
Προτιμήστε να αγοράσετε συσκευασμένο το γλυκό της σαρακοστής. Αποφύγετε το χύμα όταν είναι εκτεθειμένος σε σκόνη, αέρα, ή όταν είναι σε ανοιχτά  και αμφίβολης καθαριότητας δοχεία.  
Ταραμάς
Οι βασικές αλλοιώσεις του ταραμά είναι η ξήρανση, η μούχλα και το τάγκισμα.
Πρέπει να έχει ομοιόμορφο χρώμα που κυμαίνεται από λευκό έως μπεζ ή καστανό ανοιχτό, σύσταση μαλακή και όχι πικρή ή όξινη γεύση
Τουρσιά
Όταν αγοραστούν χύμα είναι καλό πριν καταναλωθούν να πλένονται καλά. Ακόμα λόγω της περιεκτικότητας τους σε αλάτι πρέπει να καταναλώνονται με φειδώ από υπερτασικά άτομα, αλλά και άτομα με ευαισθησία στο στομάχι
Ελιές
Προτιμήστε συσκευασμένες  από τις χύμα. Πριν τις καταναλώσετε βάλτε τις σε τρυπητό και ξεπλύνετε  καλά με νερό τόσο για απομακρύνεται τυχόν βρωμιές, αλλά  να μειωθεί η περιεκτικότητα τους  σε αλάτι, καθώς συνήθως διατηρούνται σε άλμη. 
Ταχίνι
Το ταχίνι είναι μια ελαιώδης παχύρρευστη πάστα, που απαραίτητα πρέπει να αραιώνεται για να χρησιμοποιηθεί σαν ντρεσινγκ. Ο καλύτερο τρόπος για να αραιωθεί είναι με  νερό και χυμό λεμονιού, ή ο συνδυασμός και των δυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου