- 1 φιλέτο παστού μπακαλιάρου (περίπου 700-800 γρ), 2 κούπες αλεύρι, 1 κ γ σόδα μαγειρική, 3 κ σ ούζο, πιπέρι, σκόρδο σε σκόνη, ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Κόβετε τον μπακαλιάρο σε κομματάκια και τον βάζετε σε νερό
να ξαρμυρίσει από την προηγούμενη. Τον βγάζετε από τον νερό και τον στραγγίζετε
σε απορροφητικό χαρτί. Ετοιμάζετε το κουρκούτι: Σε μια λεκάνη βάζετε το αλεύρι,
ρίχνετε και το σκόρδο. Προσθέτετε την σόδα στο ούζο και την ρίχνετε στο αλεύρι.
Ανακατεύετε και ρίχνετε λίγο νερό να γίνει
κουρκούτι. Ζεσταίνετε το λάδι και τηγανίζετε τα κομμάτια του
μπακαλιάρου. Βγάζετε σε απορροφητικό χαρτί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου