- Καλό είναι να αποφεύγεται η κατανάλωσή τους, όταν έχουν
κοκκινίσει.
- Το ωμό χταπόδι όταν
είναι φρέσκο είναι ελαστικό, ανθεκτικό και σκληρό, σαν το δάκτυλό μας και δεν
κόβεται εύκολα. Όσο πιο μαλακό, τόσο πιο μπαγιάτικο είναι.
- Το κριτήριο φρεσκάδας για τις σουπιές και το καλαμάρι, είναι το μελάνι τους, όσο πιο πολύ τόσο καλύτερα.
- Το καλαμάρι επιπλέον, πρέπει να έχει άσπρο, γαλακτερό χρώμα.
- Να μυρίζουν θάλασσα κι όχι βαριές μυρωδιές ή αμμωνία
- Το κριτήριο φρεσκάδας για τις σουπιές και το καλαμάρι, είναι το μελάνι τους, όσο πιο πολύ τόσο καλύτερα.
- Το καλαμάρι επιπλέον, πρέπει να έχει άσπρο, γαλακτερό χρώμα.
- Να μυρίζουν θάλασσα κι όχι βαριές μυρωδιές ή αμμωνία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου