Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Χαλβάς σιμιγδαλένιος

Υλικά
½ κιλό σιμιγδάλι χονδρό, 1 κούπα ελαιόλαδο, 1 κούπα αμύγδαλα, 4 κούπες νερό, 2 κούπες μέλι, κανέλα τριμμένη, 1 φλούδα λεμονιού, αμύγδαλα για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Φτιάχνετε σιρόπι βράζοντας για 8-10 λεπτά, σε μια κατσαρόλα το νερό, το μέλι και την φλούδα λεμονιού. Ζεσταίνετε σ’ άλλη κατσαρόλα το λάδι, προσθέτετε το σιμιγδάλι και σοτάρετε μέχρι να πάρει χρώμα. Βγάζετε την φλούδα λεμονιού και ρίχνετε το σιρόπι σιγά-σιγά στο σιμιγδάλι, ενώ ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να απορροφηθεί. Προσθέτετε τα αμύγδαλα και την κανέλα, ανακατεύετε και βάζετε το μίγμα σε μια φόρμα. Όταν κρυώσει ξεφορμάρετε σε πιατέλα, πασπαλίζετε με κανέλα και γαρνίρετε με αμύγδαλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου