Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Σούπα κρέμα λαχανικών με κρουτόν


Μια σούπα που θα αξιοποιήσετε όσα λαχανικά σας έχουν περισσέψει στο ψυγείο.

• 1 κιλό λαχανικά διάφορα (πράσο, κρεμμύδι, καρώτο, αρακά, πατάτες, σέλινο, τομάτα, κολοκύθι, λάχανο, σπανάκι κ ά), 2-3 κ σ ελαιόλαδο, 1 κ σ βούτυρο, 4 κούπες ζωμό κρέατος, αλάτι, λευκό πιπέρι, κρουτόν
Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε σε μικρά κομμάτια τα λαχανικά. Τα σοτάρετε (εκτός από τις πατάτες) στο λάδι. Προσθέτετε τον ζωμό κρέατος, τις πατάτες, αλατοπιπερώνετε και τα αφήνετε να βράσουν για 20-25 λεπτά. Τα στραγγίζετε και τα πολτοποιείται στο μπλέντερ. Τα βάζετε πάλι στην κατσαρόλα στον ζωμό, προσθέτετε το βούτυρο και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση. Σερβίρετε την σούπα ζεστή με τα κρουτόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου