Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

2011: «Έφυγε» η Θεώνη Βαχλιώτη-Όλντριτζ, Ελληνίδα ενδυματολόγος


Γεννήθηκε στις 22 Αυγούστου 1932 στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε στην Αθήνα και στο θέατρο Γκούντμαν του Σικάγο. Ξεκίνησε το 1955 στην ταινία «Στέλλα» του Ζυλ Ντασσέν με την Μελίνα Μερκούρη, με την οποία ήταν φίλες.
Ακολουθούν παραστάσεις στο Μπρόντγουεϊ, «Γλυκό πουλί της νιότης» σε σκηνοθεσία Ελία Καζάν, «Ποιος φοβάται» την Βιρτζίνια Γουλφ, του Εντουαρντ Ολμπι κ ά. Συμμετείχε ακόμα σε ταινίες «Ποτέ την Κυριακή» και «Φαίδρα», του Ζυλ Ντασέν, «Τα μάτια της Λώρας Μαρς» με την Φέι Ντάναγουεϊ, «Το Δίκτυο» του Σίντνεϊ Λιούμετ, «Γκοστμπάστερς», «Τρεις μέρες του Κόνδορα», Moonstruck, το 1974 «Υπέροχος Γκάτσμπι» με πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ, όπου βραβεύτηκε με Όσκαρ ενδυματολογίας και με το βραβείο του Βρετανικού Συμβουλίου Τεχνών, με Τόνι για τα μιούζικαλ "Το κλουβί με τις τρελές», και «Αnnie» το 1977. Στην Ελλάδα είχε συνεργαστεί στο θέατρο, το 1998, με την Κάτια Δανδουλάκη στο «Γλυκό πουλί της νιότης» και με τη Νόνικα Γαληνέα.
Ήταν παντρεμένη με τον ηθοποιό Τομ Ολντριτζ. Πέθανε από ανακοπή καρδιάς στα 79 της χρόνια. Την ημέρα της κηδείας της όλα τα θέατρα του Μανχάταν έσβησαν για ένα λεπτό τα φώτα από τις μαρκίζες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου