Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Έκθεση Θεόφιλου στο Μπενάκη


Στο κεντρικό κτήριο του Μουσείου Μπενάκη (Κουμπάρη 1) μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, έκθεση με έργα του Μυτιληνιού λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου Χατζημιχαήλ.

Η έκθεση περιλαμβάνει 20 πίνακες, προερχόμενους από τη συλλογή της Εμπορικής Τράπεζας, με την η αγαπημένη θεματολογία του δημιουργού, οι ήρωες της Επανάστασης του '21, ο Μεγαλέξανδρος, οι απεικονίσεις της θεσσαλικής και λεσβιακής υπαίθρου, σκηνές ειδυλλίων. Κι ακόμα «Η Αγία Πόλις Ιερουσαλήμ», η «Άγρα των Άρκτων υπό των Κοζάκων Ρώσων», ο «Κυνηγός» και άλλα έργα που οφείλουν την έμπνευσή τους σε ταχυδρομικά δελτάρια, αποκόμματα εφημερίδων και φωτογραφίες, τοπία και εικόνες της καθημερινής του ζωής.

Η έκθεση συνοδεύεται από την έκδοση «Θεόφιλος» (Αθήνα 1967), σε επιμέλεια των Γιάννη Τσαρούχη και Γιώργου Μανουσάκη και κείμενα του Γιάννη Τσαρούχη, μια έκδοση που συγκεντρώνει πάνω από 300 έργα του ζωγράφου. Επίσης, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης θα προβάλλεται το αφιέρωμα της εκπομπής «Παρασκήνιο» με τίτλο «2003 - Θεόφιλος ξανά», σε σκηνοθεσία Λάκη Παπαστάθη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου