Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

2001: Τρομοκρατικές επιθέσεις στις ΗΠΑ


Τέσσερα πολιτικά αεροσκάφη που έχουν καταλάβει αεροπειρατές, οδηγούνται εναντίον στόχων των Ηνωμένων Πολιτειών. Τα δυο προσκρούουν στους Δίδυμους Πύργους του Παγκοσμίου Κέντρου Εμπορίου στην Νέα Υόρκη, ένα στο Πεντάγωνο και το τέταρτο συντρίβεται σε ανοιχτό χώρο στην Πενσυλβάνια.
Οι Δίδυμοι Πύργοι κατέρρευσαν λίγοι ώρα μετά την επίθεση, παίρνοντας μαζί τους και 3000 ανθρώπινες ζωές.

1938: Αναβιώνει μετά την αρχαιότητα, παράσταση αρχαίου δράματος, στο Θέατρο της Επιδαύρου. Η πρώτη παράσταση που ανεβαίνει με πρωτοβουλία του διευθυντή του Κρατικού Θεάτρου Κωστή Μπαστιά, είναι η «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή

1964: Η κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου φέρνει για συζήτηση στην Βουλή, νομοσχέδιο με καινοτόμες ρυθμίσεις για την παιδεία. Μεταξύ αυτών η χρήση της δημοτικής γλώσσας στην εκπαίδευση

1971: Πέθανε ο Νικήτα Χρουστσόφ
Ηγέτης της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης που προσπάθησε να μεταρρυθμίσει τον υπαρκτό σοσιαλισμό

1986: Πέθανε ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος πολιτικός, φιλόσοφος και ακαδημαϊκός Ο «Νέστωρ» της πολιτικής όπως χαρακτηρίστηκε πέθανε από ανακοπή καρδιάς, σε ηλικία 86 ετών στο σπίτι του στην Αθήνα. Πέραν της πολιτικής του δράσης, μεγάλο και σημαντικό είναι το πνευματικό του έργο, σε τομείς όπως η φιλοσοφία, η κοινωνιολογία και η λογοτεχνία.

2004: Πτώση ελικοπτέρου Σινούκ στην θάλασσα ανοιχτά του Αγίου Όρους. Σκοτώνονται όλοι οι επιβαίνοντες, ανάμεσά τους και ο πατριάρχης Αλεξανδρείας Πέτρος Ζ΄ με τους συνεργάτες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου