Συνολικές προβολές σελίδας
Σάββατο 17 Ιουλίου 2010
Φάτε μάτια ψάρια και κοιλιά...
Η καλύτερη εποχή να φάμε κάτι «ελαφρύ» στο σπίτι ή στο ταβερνάκι της παραλίας και τι καλύτερο από ψάρι. Για να μην καταλήξει όμως το γεύμα «βαρίδι» μερικές συμβουλές για φρεσκάδα, ποιότητα και ασφάλεια στην κατανάλωσή τους.
Επιλέγοντας τα φρέσκα:
- Τα μάτια τους πρέπει να εξέχουν και να είναι διάφανα
- Η οσμή πρέπει να είναι ελαφριά και ευχάριστη
- Τα βράγχια πρέπει να είναι έντονα κόκκινα και υγρά
- Τα λέπια πρέπει να γυαλίζουν αλλά και να μην αποκολλώνται εύκολα
- Το κρέας δεν πρέπει να είναι μαλακό αλλά όσο το δυνατόν πιο «σφιχτό»
- Το δέρμα δεν πρέπει να έχει αλλοιωμένο χρώμα
- Τα οστρακοειδή πρέπει να είναι ζωντανά και να κινούνται αν τους ρίξετε λεμόνι, να έχουν κέλυφος καθαρό και η σάρκα να μην έχει αποκολληθεί από αυτό
- Οι γαρίδες και οι καραβίδες πρέπει να έχουν ευχάριστη μυρωδιά και τα πόδια τους να είναι προσκολλημένα στο σώμα
Στην ταβέρνα:
- Φροντίστε να διαλέγετε εσείς αυτά που θα σας μαγειρέψουν και παρακολουθήστε αν μαγειρεύουν ότι επιλέξατε.
- Αποφύγετε τα τηγανητά, τα παραψημένα ή τα περιχυμένα με σάλτσες και καρυκεύματα, καθώς είναι ένας εύκολος τρόπος να «ξανασερβίρονται »
- Επιλέγετε είδη ψαριών που μπορείτε να αναγνωρίσετε οπτικά και βέβαια αναγνωρίζετε την γεύση τους
- Ζητήστε ψαρομεζέδες που σερβίρονται ζεστοί και όχι κρύα πιάτα
- Τα φτηνά ψαράκια (σαρδέλα, γαύρος, μαριδάκι κά) λόγω μεγαλύτερης κατανάλωσης είναι και πιο φρέσκα.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου