Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Με αεροπλάνα, με βαπόρια και με το τρένο…πάω διακοπές


Εάν πρόκειται να ταξιδέψουμε με το καράβι, το αεροπλάνο, το τρένο, ή το λεωφορείο, πρέπει να φροντίσουμε να προμηθευτούμε το εισιτήριο μας, αρκετές μέρες νωρίτερα, για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε θέση, καθότι όλοι θα τρέχουν να φύγουν από το κλεινόν άστυ για διακοπές.

Την ημέρα του ταξιδιού μας θα πρέπει να είμαστε τουλάχιστον μια, με μιάμιση ώρα νωρίτερα στο λιμάνι, αεροδρόμιο ή σταθμό πριν την αναχώρησή μας.

Οι αποσκευές μας πρέπει να είναι λίγες και ελαφριές, για να τις μεταφέρουμε και να τις ελέγχουμε καλύτερα. Οι βαλίτσες με ρόδες, όπως και τα ελαφρά σακίδια πλάτης είναι προτιμότερα. Απαραιτήτως πρέπει να αναγράφουν στις ειδικές ταμπελίτσες τα στοιχεία μας, (όνομα, διεύθυνση και τηλέφωνο), ούτως ώστε σε περίπτωση απώλειας να μπορούν να μας εντοπίσουν.

Στο ταξίδι με το καράβι ίσως χρειαστεί να έχουμε μαζί μας και σε πρώτη ζήτηση, γυαλιά ηλίου, καπέλο, αντηλιακό, κάποιο ελαφρύ μπουφάν, ένα μπουκαλάκι με δροσερό νερό, ή και κάποιο σνακ ή σάντουιτς, στην περίπτωση που δεν έχουμε εξασφαλίσει καμπίνα και χρειαστεί να παραμείνουμε στο κατάστρωμα. Εάν μας πιάνει ναυτία, έχουμε συμβουλευτεί τον γιατρό μας κι έχουμε μαζί μας δραμαμίνες.

Για το ταξίδι με το αεροπλάνο, επειδή οι αποσκευές συνήθως παραδίδονται στο αεροδρόμιο, κρατάμε ένα μικρό σακ-βουαγιάζ μαζί με τα απολύτως απαραίτητα, όπως εισιτήριο, διαβατήριο, ταυτότητα, συνάλλαγμα, πορτοφόλι, προσωπικά αντικείμενα και λοιπά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου