Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Αμπελοφάσουλα γιαχνί


Ένα φαγητό από τα «λαδερά» όπως τα ονομάζουμε, καθώς τα κύρια συστατικά τους είναι το λάδι με λαχανικά (μπάμιες, φασολάκια). Το ελαιόλαδο και τα λαχανικά αποτελούν τους «θησαυρούς» της μεσογειακής διατροφής
Τα αμπελοφάσουλα γιαχνί, είναι λοιπόν ένα φαγητό για καλοφαγάδες. Αν το συνδυάσετε και με φέτα, γίνεται ένα φαγητό για έξυπνους καλοφαγάδες

1 κιλό φρέσκα φασολάκια, 1 κούπα ελαιόλαδο, 1 κούπα κρεμμύδι τριμμένο, 1 κούπα ντομάτα τριμμένη, 1 κσ πελτέ, 1 κγ ζάχαρη,1 σκόρδο ψιλοκομμένο, ρίγανη, αλάτι, 1-2 πατατούλες και φέτα (προαιρετικά).

Καθαρίζετε και πλένετε τα φασολάκια. Γιαχνίζετε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι στο λάδι, προσθέτετε τα φασολάκια, γιαχνίζετε για λίγο. Διαλύετε στην ντομάτα τον πελτέ, την ζάχαρη και το σκόρδο και περιχύνετε το φαγητό.
Προσθέτετε τις πατάτες, την ρίγανη και το αλάτι.
Σιγοβράζετε το φαγητό για 40-45 λεπτά, αν χρειάζεται ρίχνετε λίγο ζεστό νεράκι. Μπορείτε αν θέλετε λίγο πριν τελειώσει το βράσιμο να προσθέσετε την φέτα για να λιώσει.
Σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου